wykluczenia w tej diecie nie są realizowane
Menu postu wg zaleceń dr Dąbrowskiej
Poniedziałek 11.01
Śniadanie:
Zakwas buraczany / Sok z kiszonej kapusty
Pasta z pieczonej papryki z selerem podana ze słupkami świeżych warzyw
Drugie śniadanie:
Koktajl jabłko, ogórek, kiwi, szpinak
Obiad:
Pieczona marchewka z brokułem i imbirem
Podwieczorek:
Zupa wielowarzywna
Kolacja:
Pomidorki cherry na ciepło z kapustą
Wtorek 12.01
Śniadanie:
Zakwas buraczany / Sok z kiszonej kapusty
Surówka z jarmużu, jabłka, marchewki i granatu
Drugie śniadanie:
Mus dyniowy
Obiad:
Jarzyny na ciepło podane z puree z selera
Podwieczorek:
Krem z zielonych warzyw
Kolacja:
Biała kapusta z koperkiem i pomidorami
Środa 13.01
Śniadanie:
Zakwas buraczany / Sok z kiszonej kapusty
Sałatka z ogórka, pomidora i papryki
Drugie śniadanie:
Koktajl jagodowy z jabłkiem
Obiad:
Pieczony brokuł podany z puree z marchwi
Podwieczorek:
Zupa paprykowo-cukiniowa
Kolacja:
Szpinak z pomidorami
Czwartek 14.01
Śniadanie:
Zakwas buraczany / Sok z kiszonej kapusty
Kapusta pekińska z ogórkiem kiszonym, marchewką i rzodkwią
Drugie śniadanie:
Mus malinowo-jabłkowy
Obiad:
Leczo z dynią
Podwieczorek:
Zupa kalafiorowa z koperkiem
Kolacja:
Frytki warzywne, pasta brokułowa
Piątek 15.01
Śniadanie:
Zakwas buraczany / Sok z kiszonej kapusty
Surówka selerowo-jabłkowa
Drugie śniadanie:
Koktajl pietruszkowy
Obiad:
Kotlety warzywne z kiszoną kapustą podane z surówką z ogórkiem i kalarepą
Podwieczorek:
Zupa cebulowa
Kolacja:
Seler po grecku
Sobota 16.01
Śniadanie:
Zakwas buraczany / Sok z kiszonej kapusty
Kapusta czerwona z selerem naciowym, rzepą i natką pietruszki
Drugie śniadanie:
Mus dyniowo-jagodowy
Obiad:
Curry z cukinią
Podwieczorek:
Krem z dyni
Kolacja:
Pieczone jabłko podane z musem malinowym
Niedziela 17.01
Śniadanie:
Zakwas buraczany / Sok z kiszonej kapusty
Pasta z pieczonej papryki z selerem podana ze słupkami świeżych warzyw
Drugie śniadanie: Koktajl z ogórka, selera naciowego, jarmużu i jabłka
Obiad:
Kapusta czerwona na ciepło z jabłkiem
Podwieczorek:
Krem ze szpinaku
Kolacja:
Pomidory nadziewane kapustą kiszoną
Poniedziałek 18.01
Śniadanie:
Surówka z kiszonej i czerwonej kapusty z marchewką
Drugie śniadanie:
Koktajl burak, marchew, jabłko, imbir
Obiad:
Kotleciki z kalafiora i szpinaku, mix sałat z warzywami
Podwieczorek:
Krem z brukselki
Kolacja:
Pieczone warzywne słupki, sos neapolitański
Wtorek 19.01
Śniadanie:
Surówka z czarnej rzepy
Drugie śniadanie:
Koktajl z pomidora, ogórka, grejpfruta i cytryny
Obiad:
Leczo z warzywne
Podwieczorek:
Zupa kalafiorowa z koperkiem
Kolacja:
Kapusta kiszona zapiekana z cebulą
*Menu może ulec drobnym zmianom