Tydzień 30.03 – 5.04

Menu postu wg zaleceń dr Dąbrowskiej

Poniedziałek 30 marca

Śniadanie:
Zakwas buraczany / Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i białą rzodkwią
Drugie śniadanie:
Koktajl z grejpfruta i jagód
Obiad:
Gulasz warzywny
Podwieczorek:
Zupa kalafiorowa
Kolacja:
Pieczone warzywne słupki podane z sosem neapolitańskim

Wtorek 31 marca

Śniadanie:
Zakwas buraczany / Pasta z pieczonych warzyw podana z selerem naciowym
Drugie śniadanie:
Koktajl z marchwi, selera, pora, papryki i pomidora
Obiad:
Gołąbki z kapusty włoskiej z ryżem z kalafiora i szpinakiem podane z puree dyniowym
Podwieczorek:
Krem z brukselki
Kolacja:
Leczo z cukinii

Środa 1 kwietnia

Śniadanie:
Zakwas buraczany / Surówka z kiszonej kapusty, jabłka, marchewki i pora
Drugie śniadanie:
Koktajl z ogórka, jabłka, cytryny i imbiru
Obiad:
Burgery warzywne podane z blanszowanym brokułem
Podwieczorek:
Barszcz ukraiński
Kolacja:
Kapusta włoska z pomidorami

Czwartek 2 kwietnia

Śniadanie:
Zakwas buraczany / Sałatka z rukoli, pieczonej cukinii i jabłka
Drugie śniadanie:
Koktajl z dyni, marchwi i jabłka
Obiad:
Cukinia faszerowana warzywami podana z sałatką z pieczonej papryki
Podwieczorek:
Krem z zielonych warzyw
Kolacja:
Warzywa w pomidorach

Piątek 3 kwietnia

Śniadanie:
Zakwas buraczany / Kapusta włoska z pomidorkami koktajlowymi, warzywne słupki
Drugie śniadanie:
Koktajl z grejpfruta, jabłka, jarmużu i natki pietruszki
Obiad:
Pasztet z selera i marchewki podany z sałatką z pomidora z ogórkiem kiszonym
Podwieczorek:
Zupa z dyni i cukinii
Kolacja:
Kalafior pieczony w curry z sosem pomidorowym

Sobota 4 kwietnia

Śniadanie:
Zakwas buraczany / Sałatka z papryki, ogórka, pomidora i szpinaku
Drugie śniadanie:
Koktajl jabłko, kiwi, pietruszka i seler naciowy
Obiad:
Puree z selera podane z pieczonymi frytkami z dyni i surówką z czerwonej kapusty
Podwieczorek:
Krem z pieczonej papryki z pomidorami
Kolacja:
Kuskus z kalafiora

Niedziela 5 kwietnia

Śniadanie:
Zakwas buraczany / Surówka z białej kapusty z ogórkiem kiszonym, pomidorem i cebulką
Drugie śniadanie:
Koktajl z grejpfruta i jabłka
Obiad:
Papryka faszerowana warzywami podana z puree z dyni
Podwieczorek:
Krem z brokuła
Kolacja:
Kabaczek nadziewany szpinakiem