Masz pytania? Zadzwoń: 607 22 21 21

Termin 12.04 – 18.04

wykluczenia w tej diecie nie są realizowane

Menu postu wg zaleceń dr Dąbrowskiej

Poniedziałek 19.04

Śniadanie:
Zakwas buraczany / sok z kiszonej kapusty
Surówka z białej kapusty z porem i kalarepą
Drugie śniadanie:
Mus jabłkowy z cynamonem
Obiad:
Burgery z kalafiora i kiszonej kapusty podane z blanszowanymi warzywami
Podwieczorek:
Krem z buraków
Kolacja:
Pieczona cukinia podana z pomidorem i bazylią

Wtorek 20.04

Śniadanie:
Zakwas buraczany / sok z kiszonej kapusty
Surówka z kiszonej i czerwonej kapusty z marchewką
Drugie śniadanie:
Koktajl grejpfrut, jabłko
Obiad:
Curry z cukinią
Podwieczorek:
Krem z brokula
Kolacja:
Opiekane warzywa

Środa 21.04

Śniadanie:
Zakwas buraczany / sok z kiszonej kapusty
Pasta z pieczonych warzyw podana ze słupkami marchewki
Drugie śniadanie:
Koktajl jabłko, marchew, jagody
Obiad:
Pasztet z selera i marchewki z sałatką z pomidora z ogórkiem kiszonym
Podwieczorek:
Krem ze szpinaku
Kolacja:
Pieczone jabłko podane z musem malinowym

Czwartek 22.04

Śniadanie:
Zakwas buraczany / sok z kiszonej kapusty
Kapusta włoska z pomidorami podana ze słupkami warzyw
Drugie śniadanie:
Koktajl kiwi, szpinak, jabłko
Obiad:
Kotleciki z kalafiora i szpinaku, blanszowane warzywa
Podwieczorek:
Zupa pomidorowa z makaronem z cukinii
Kolacja:
Buraczki tarte z chrzanem na ciepło

Piątek 23.04

Śniadanie:
Zakwas buraczany / sok z kiszonej kapusty
Sałatka z rukoli, pieczonej cukinii i jabłka
Drugie śniadanie:
Koktajl marchew i malina
Obiad:
Gulasz warzywny
Podwieczorek:
Krem z brukselki
Kolacja:
Frytki warzywne z pastą brokułową


Sobota 24.04

Śniadanie:
Zakwas buraczany / sok z kiszonej kapusty
Surówka z białej kapusty z porem i kalarepą
Drugie śniadanie:
Koktajl pietruszkowy
Obiad:
Cukinia faszerowana podana z ketchupem z pomidorów i dyni
Podwieczorek:
Zupa jarzynowa z brukselką i koperkiem
Kolacja:
Szpinak z pomidorami

Niedziela 25.04

Śniadanie:
Zakwas buraczany / sok z kiszonej kapusty
Sałatka z papryki, ogórka, pomidora i szpinaku
Drugie śniadanie: Koktajl z grejpfruta i jagód
Obiad:
Pieczony brokuł, Puree z marchwi
Podwieczorek:
Zupa kalafiorowa
Kolacja:
Kapusta kiszona zapiekana z cebulą

Poniedziałek 26.04

Śniadanie:

Drugie śniadanie:

Obiad:

Podwieczorek:

Kolacja:

Wtorek 27.04

Śniadanie:

Drugie śniadanie:

Obiad:

Podwieczorek:

Kolacja:

 *Menu może ulec drobnym zmianom