Masz pytania? Zadzwoń: 607 22 21 21

Termin 11.01 – 19.01

wykluczenia w tej diecie nie są realizowane

Menu postu wg zaleceń dr Dąbrowskiej

Poniedziałek 11.01

Śniadanie:
Zakwas buraczany / Sok z kiszonej kapusty
Pasta z pieczonej papryki z selerem podana ze słupkami świeżych warzyw
Drugie śniadanie:
Koktajl jabłko, ogórek, kiwi, szpinak
Obiad:
Pieczona marchewka z brokułem i imbirem
Podwieczorek:
Zupa wielowarzywna
Kolacja:
Pomidorki cherry na ciepło z kapustą

Wtorek 12.01

Śniadanie:
Zakwas buraczany / Sok z kiszonej kapusty
Surówka z jarmużu, jabłka, marchewki i granatu
Drugie śniadanie:
Mus dyniowy
Obiad:
Jarzyny na ciepło podane z puree z selera
Podwieczorek:
Krem z zielonych warzyw
Kolacja:
Biała kapusta z koperkiem i pomidorami

Środa 13.01

Śniadanie:
Zakwas buraczany / Sok z kiszonej kapusty
Sałatka z ogórka, pomidora i papryki
Drugie śniadanie:
Koktajl jagodowy z jabłkiem
Obiad:
Pieczony brokuł podany z puree z marchwi
Podwieczorek:
Zupa paprykowo-cukiniowa
Kolacja:
Szpinak z pomidorami

Czwartek 14.01

Śniadanie:
Zakwas buraczany / Sok z kiszonej kapusty
Kapusta pekińska z ogórkiem kiszonym, marchewką i rzodkwią
Drugie śniadanie:
Mus malinowo-jabłkowy
Obiad:
Leczo z dynią
Podwieczorek:
Zupa kalafiorowa z koperkiem
Kolacja:
Frytki warzywne, pasta brokułowa

Piątek 15.01

Śniadanie:
Zakwas buraczany / Sok z kiszonej kapusty
Surówka selerowo-jabłkowa
Drugie śniadanie:
Koktajl pietruszkowy
Obiad:
Kotlety warzywne z kiszoną kapustą podane z surówką z ogórkiem i kalarepą
Podwieczorek:
Zupa cebulowa
Kolacja:
Seler po grecku


Sobota 16.01

Śniadanie:
Zakwas buraczany / Sok z kiszonej kapusty
Kapusta czerwona z selerem naciowym, rzepą i natką pietruszki
Drugie śniadanie:
Mus dyniowo-jagodowy
Obiad:
Curry z cukinią
Podwieczorek:
Krem z dyni
Kolacja:
Pieczone jabłko podane z musem malinowym

Niedziela 17.01

Śniadanie:
Zakwas buraczany / Sok z kiszonej kapusty
Pasta z pieczonej papryki z selerem podana ze słupkami świeżych warzyw
Drugie śniadanie: Koktajl z ogórka, selera naciowego, jarmużu i jabłka
Obiad:
Kapusta czerwona na ciepło z jabłkiem
Podwieczorek:
Krem ze szpinaku
Kolacja:
Pomidory nadziewane kapustą kiszoną

Poniedziałek 18.01

Śniadanie:
Surówka z kiszonej i czerwonej kapusty z marchewką
Drugie śniadanie:
Koktajl burak, marchew, jabłko, imbir
Obiad:
Kotleciki z kalafiora i szpinaku, mix sałat z warzywami
Podwieczorek:
Krem z brukselki
Kolacja:
Pieczone warzywne słupki, sos neapolitański

Wtorek 19.01

Śniadanie:
Surówka z czarnej rzepy
Drugie śniadanie:
Koktajl z pomidora, ogórka, grejpfruta i cytryny
Obiad:
Leczo z warzywne
Podwieczorek:
Zupa kalafiorowa z koperkiem
Kolacja:
Kapusta kiszona zapiekana z cebulą

 *Menu może ulec drobnym zmianom