Masz pytania? Zadzwoń: 607 22 21 21

Tydzień 3.08 – 9.08

wykluczenia w tej diecie nie są realizowane

Menu postu wg zaleceń dr Dąbrowskiej

Poniedziałek 3.08

Śniadanie:
Zakwas buraczany / Sok z kiszonej kapusty
Surówka z białej kapusty z porem i kalarepą
Drugie śniadanie:
Koktajl z marchwi z dodatkiem imbiru i natki pietruszki
Obiad:
Cukinia nadziewana warzywami podana z sosem pomidorowym
Podwieczorek:
Zupa brokułowo-kalafiorowa
Kolacja:
Pomidory nadziewane rukolą

Wtorek 4.08

Śniadanie:
Zakwas buraczany / Sok z kiszonej kapusty
Surówka z jarmużu, jabłka, marchewki i granatu
Drugie śniadanie:
Mus dyniowo-jabłkowy
Obiad:
Pasztet warzywny podany z frytkami warzywnymi
Podwieczorek:
Krem z pomidorów ze świeżą bazylią
Kolacja:
Kapusta kiszona duszona z cebulą

Środa 5.08

Śniadanie:
Zakwas buraczany / Sok z kiszonej kapusty
Sałatka z ogórka, pomidora i papryki
Drugie śniadanie:
Koktajl jagodowy z jabłkiem
Obiad:
Pieczony brokuł podany z puree z marchwi
Podwieczorek:
Zupa paprykowo-cukiniowa
Kolacja:
Szpinak z pomidorami

Czwartek 6.08

Śniadanie:
Zakwas buraczany / Sok z kiszonej kapusty
Kapusta pekińska z ogórkiem kiszonym, marchewką i rzodkwią
Drugie śniadanie:
Mus malinowo-jabłkowy
Obiad:
Leczo z dynią
Podwieczorek:
Krem z zielonych warzyw
Kolacja:
Pieczony kalafior podany z sosem pomidorowym

Piątek 7.08

Śniadanie:
Zakwas buraczany / Sok z kiszonej kapusty
Surówka selerowo-jabłkowa
Drugie śniadanie:
Koktajl pietruszkowy
Obiad:
Kotlety warzywne z kiszoną kapustą podane z surówką z ogórkiem i kalarepą
Podwieczorek:
Zupa wielowarzywna
Kolacja:
Biała kapusta z koperkiem i pomidorami


Sobota 8.08

Śniadanie:
Zakwas buraczany / Sok z kiszonej kapusty
Kapusta czerwona z selerem naciowym, rzepą i natką pietruszki
Drugie śniadanie:
Mus dyniowo-jagodowy
Obiad:
Curry z cukinią
Podwieczorek:
Krem z dyni
Kolacja:
Pieczone jabłko podane z musem malinowym

Niedziela 9.08

Śniadanie:
Zakwas buraczany / Sok z kiszonej kapusty
Pasta z pieczonej papryki z selerem podana ze słupkami świeżych warzyw
Drugie śniadanie:
Koktajl z ogórka, selera naciowego, jarmużu i jabłka
Obiad:
Jarzyny na ciepło podane z puree z selera
Podwieczorek:
Zupa kalafiorowa z koperkiem
Kolacja:
Pomidory nadziewane kapustą kiszoną