Masz pytania? Zadzwoń: 607 22 21 21

Termin 29.11 – 05.12

wykluczenia w tej diecie nie są realizowane

Menu postu warzywno-owocowego

Poniedziałek 29.11

Śniadanie:
Zakwas buraczany /

Surówka z białej rzodkwi
Drugie śniadanie:
Mus jagodowy
Obiad:
Pieczona papryka z cukinią podane z puree z selera i kiszonymi ogórkami
Podwieczorek:
Krem z dyni i marchewki
Kolacja:
Buraczki tarte z chrzanem na ciepło

Wtorek 30.11

Śniadanie:
Zakwas buraczany /

Sałatka z brokułem i sosem paprykowym
Drugie śniadanie:
Koktajl ogórek, jabłko, cytryna, szpinak, natka pietruszki
Obiad:
Jarzyny na ciepło z puree z pietruszki
Podwieczorek:
Krem z brukselki
Kolacja:
Surówka z kapusty pekińskiej z pomidorem, papryką i ogórkiem kiszonym

Środa 01.12

Śniadanie:
Zakwas buraczany /

Sałatka z pomidorków ze szczypiorkiem i carapaccio z buraka
Drugie śniadanie:
Koktajl jagodowy z jabłkiem
Obiad:
Pasztet z selera i marchewki z sosem pomidorowym i surówką z białej kapusty
Podwieczorek:
Zupa paprykowo-cukiniowa
Kolacja:
Bigos jarski podany z blanszowanymi warzywami

Czwartek 02.12

Śniadanie:
Zakwas buraczany /

Surówka z kiszonej kapusty z porem i marchewką
Drugie śniadanie:
Mus jabłkowy z nutą maliny
Obiad:
Cukinia faszerowana z sosem pomidorowym i blanszowanymi warzywami
Podwieczorek:
Krem z selera
Kolacja:
Opiekane warzywa

Piątek 03.12

Śniadanie:
Zakwas buraczany /

Kuskus z kalafiora ze świeżym ogórkiem i pomidorami z koperkiem
Drugie śniadanie:
Koktajl grejpfrutowy szpinak
Obiad:
Leczo jarskie
Podwieczorek:
Marchewkowa zupa krem
Kolacja:
Pieczone jabłko podane z musem jagodowym


Sobota 04.12

Śniadanie:
Zakwas buraczany /

Sałatka z rukoli, pieczonej cukinii i jabłka
Drugie śniadanie:
Koktajl pietruszkowy z kiwi i marchewką
Obiad:
Papryka faszerowana warzywami z puree z dyni
Podwieczorek:
Krem ze szpinaku
Kolacja:
Surówka z kalafiorem i ogórkami małosolnymi

Niedziela 05.12

Śniadanie:
Zakwas buraczany /

Pasta z pieczonej marchewki i papryki z imbirem podana z paskami surowej kalarepy
Drugie śniadanie: Koktajl marchew i owoce leśne
Obiad:
Kotleciki z buraka, marchewki i cukinii z surówką z kiszonej kapusty
Podwieczorek:
Krem z pomidorów ze świeżą bazylią
Kolacja:
Kapusta curry podana z gotowaną marchewką

 *Menu może ulec drobnym zmianom