Masz pytania? Zadzwoń: 607 22 21 21

Termin 19.10 – 25.10

wykluczenia w tej diecie nie są realizowane

Menu postu wg zaleceń dr Dąbrowskiej

Poniedziałek 19.10

Śniadanie:
Zakwas buraczany / Sok z kiszonej kapusty
Sałatka z pieczoną cukinią i burakiem
Drugie śniadanie:
Koktajl z pomidora, ogórka, grejpfruta i cytryny
Obiad:
Kapusta czerwona na ciepło z jabłkiem
Podwieczorek:
Marchewkowa zupa krem
Kolacja:
Szaszłyki z pieczonej cukinii, papryki, cebuli i pomidora

Wtorek 20.10

Śniadanie:
Zakwas buraczany / Sok z kiszonej kapusty
Surówka z marchewki z chrzanem
Drugie śniadanie:
Koktajl z kiwi, grejpfruta i szpinaku i mięty
Obiad:
Kotlety z kalafiora ze słupkami warzyw i puree z selera
Podwieczorek:
Krem szczawiowy
Kolacja:
Sałatka z burakiem, ogórkiem kiszonym i cebulką

Środa 21.10

Śniadanie:
Zakwas buraczany / Sok z kiszonej kapusty
Surówka z białej kapusty z rzodkwią
Drugie śniadanie:
Mus jagodowy
Obiad:
Papryka faszerowana warzywami
Podwieczorek:
Zupa cebulowa
Kolacja:
Pieczona marchewka z brokułem i imbirem

Czwartek 22.10

Śniadanie:
Zakwas buraczany / Sok z kiszonej kapusty
Mix sałat z warzywami
Drugie śniadanie:
Koktajl z buraka i trawy cytrynowej
Obiad:
Leczo jarskie
Podwieczorek:
Zupa jarzynowa z brukselką i koperkiem
Kolacja:
Zapiekane jabłka z malinami

Piątek 23.10

Śniadanie:
Zakwas buraczany / Sok z kiszonej kapusty
Surówka z kiszonej kapusty z porem i marchewką
Drugie śniadanie:
Mus dyniowo-marchewkowy z imbirem
Obiad:
Gołąbki warzywne podane z sosem pomidorowym
Podwieczorek:
Krem z cukinii
Kolacja:
Kuskus z kalafiora ze świeżym ogórkiem i pomidorkami cherry z koperkiem


Sobota 24.10

Śniadanie:
Zakwas buraczany / Sok z kiszonej kapusty
Surówka z czerwonej kapusty z marchewką
Drugie śniadanie:
Koktajl z marchwi, jabłka i jarmużu
Obiad:
Bigos jarski podany z surówką na rzepie
Podwieczorek:
Zupa ogórkowa
Kolacja:
Pieczona cukinia podana z pomidorem i bazylią

Niedziela 25.10

Śniadanie:
Zakwas buraczany / Sok z kiszonej kapusty
Kapusta pekińska z pomidorkami cherry i słupkami świeżych warzyw
Drugie śniadanie:
Mus jabłkowy z cynamonem
Obiad:
Kalafior pieczony w curry podany z pasztetem warzywnym
Podwieczorek:
Krem z selera
Kolacja:
Buraczki tarte z chrzanem na ciepło

Poniedziałek 26.10

Śniadanie:
Drugie śniadanie:
Obiad:
Podwieczorek:
Kolacja:

Wtorek 27.10

Śniadanie:
Drugie śniadanie:
Obiad:
Podwieczorek:
Kolacja:

 *Menu może ulec drobnym zmianom