Masz pytania? Zadzwoń: 607 22 21 21

Tydzień 11.01 – 17.01

Menu lunch box

Poniedziałek 11.01

Śniadanie:
Optimum: Muffinki jajeczne z sosem tatarskim, mix warzyw
Wegetariańskie: Muffinki jajeczne z sosem tatarskim, mix warzyw
Wegańskie:
Warzywne muffinki jaglane z sosem tatarskim, mix warzyw
Wege + ryby:
Muffinki jajeczne z sosem tatarskim, mix warzyw
Drugie śniadanie:
Optimum: Daktylowo-śliwkowe kulki mocy
Wegetariańskie: Daktylowo-śliwkowe kulki mocy
Wegańskie: Daktylowo-śliwkowe kulki mocy
Wege + ryby: Daktylowo-śliwkowe kulki mocy
Obiad:
Optimum: Roladka drobiowa z papryką w sosie szpinakowym, kasza gryczana niepalona i surówka z marchewki i jabłka
Wegetariańskie: Wegańska pieczeń w sosie szpinakowym, kasza gryczana niepalona i surówka z marchewki i jabłka
Wegańskie:
Wegańska pieczeń w sosie szpinakowym, kasza gryczana niepalona i surówka z marchewki i jabłka
Wege + ryby:
Wegańska pieczeń w sosie szpinakowym, kasza gryczana niepalona i surówka z marchewki i jabłka

Wtorek 12.01

Śniadanie:
Optimum:
Jogurt miodowy z granolą i cytrusami
Wegetariańskie: Jogurt miodowy z granolą i cytrusami
Wegańskie:
Chia na mleku ryżowym z granolą i cytrusami
Wege + ryby: Jogurt miodowy z granolą i cytrusami
Drugie śniadanie:
Optimum: Pieczone warzywa jesienne, sos prowansalski
Wegetariańskie: Pieczone warzywa jesienne, sos prowansalski
Wegańskie: Pieczone warzywa jesienne, sos prowansalski
Wege + ryby: Pieczone warzywa jesienne, sos prowansalski
Obiad:
Optimum: Szpinakowe tagliatelle po marokańsku z wołowiną
Wegetariańskie: Szpinakowe tagliatelle po marokańsku z tofu
Wegańskie: Szpinakowe tagliatelle po marokańsku z tofu
Wege + ryby: Szpinakowe tagliatelle po marokańsku z dorszem

Środa 13.01

Śniadanie:
Optimum: Papryka nadziewana twarożkiem ze szczypiorkiem, wafle z brązowego ryżu
Wegetariańskie: Papryka nadziewana twarożkiem ze szczypiorkiem, wafle z brązowego ryżu
Wegańskie: Twarożek z nasion słonecznika, wafle z brązowego ryżu, mix warzyw
Wege + ryby: Papryka nadziewana twarożkiem ze szczypiorkiem, wafle z brązowego ryżu
Drugie śniadanie:
Optimum: Szarlotka w wersji fit
Wegetariańskie: Szarlotka w wersji fit
Wegańskie:
Ciasto bananowe w wersji wegańskiej
Wege + ryby:
Szarlotka w wersji fit
Obiad:
Optimum: Medaliony z indyka w sosie koperkowym, ziołowa polenta i groszek z marchewką
Wegetariańskie: Wegańskie pulpeciki w sosie koperkowym, ziołowa polenta i groszek z marchewką
Wegańskie: Wegańskie pulpeciki w sosie koperkowym, ziołowa polenta i groszek z marchewką
Wege + ryby: Wegańskie pulpeciki w sosie koperkowym, ziołowa polenta i groszek z marchewką

Czwartek 14.01

Śniadanie:
Optimum: Racuchy z karmelizowanymi gruszkami, mus malinowy
Wegetariańskie: Racuchy z karmelizowanymi gruszkami, mus malinowy
Wegańskie:
Wegańskie placuszki z karmelizowanymi gruszkami, mus malinowy
Wege + ryby: Racuchy z karmelizowanymi gruszkami, mus malinowy
Drugie śniadanie:
Optimum: Deser banoffee
Wegetariańskie: Deser banoffee
Wegańskie:
Deser banoffee w wersji wegańskiej
Wege + ryby:
Deser banoffee
Obiad:
Optimum: Pieczeń ze schabu nadziewana suszonymi pomidorami z jarmużem, sos warzywny, ryż brązowy i surówka z kapusty pekińskiej
Wegetariańskie: Burgery z bobu z suszonymi pomidorami z jarmużem, sos warzywny, ryż brązowy i surówka z kapusty pekińskiej
Wegańskie:
Burgery z bobu z suszonymi pomidorami z jarmużem, sos warzywny, ryż brązowy i surówka z kapusty pekińskiej
Wege + ryby:
Pieczony okoń z suszonymi pomidorami z jarmużem, sos warzywny, ryż brązowy i surówka z kapusty pekińskiej

Piątek 15.01

Śniadanie:
Optimum: Pasta z czarnych oliwek z tymiankiem i słonecznikiem, bagietka żytnia, mix warzyw
Wegetariańskie:

Pasta z czarnych oliwek z tymiankiem i słonecznikiem, bagietka żytnia, mix warzyw
Wegańskie:
Pasta z czarnych oliwek z tymiankiem i słonecznikiem, bagietka żytnia, mix warzyw
Wege + ryby:
Pasta z czarnych oliwek z tymiankiem i słonecznikiem, bagietka żytnia, mix warzyw
Drugie śniadanie:
Optimum: Pina colada cup
Wegetariańskie: Pina colada cup
Wegańskie:
Pina colada cup w wersji wegańskiej
Wege + ryby:
Pina colada cup
Obiad:
Optimum: Burgery rybne z fit frytkami i sosem musztardowym, surówka coleslaw
Wegetariańskie:
Burgery z bobu z fit frytkami i sosem musztardowym, surówka coleslaw
Wegańskie:
Burgery z bobu z fit frytkami i sosem musztardowym, surówka coleslaw
Wege + ryby:
Burgery rybne z fit frytkami i sosem musztardowym, surówka coleslaw

Sobota 16.01

Śniadanie:
Optimum: Budyń jaglany o smaku truskawkowym z wiórkami kokosa
Wegetariańskie: Budyń jaglany o smaku truskawkowym z wiórkami kokosa
Wegańskie:
Budyń jaglany o smaku truskawkowym z wiórkami kokosa
Wege + ryby:
Budyń jaglany o smaku truskawkowym z wiórkami kokosa
Drugie śniadanie:
Optimum: Koktajl banan, jabłko, gruszka
Wegetariańskie:
Koktajl banan, jabłko, gruszka
Wegańskie:
Koktajl banan, jabłko, gruszka
Wege + ryby: Koktajl banan, jabłko, gruszka
Obiad:
Optimum: Pieczarkowa potrawka z kurczaka, kasza owsiana, surówka z czerwonej kapusty z czarną rzodkwią
Wegetariańskie:
Pieczarkowa potrawka z tofu, kasza owsiana, surówka z czerwonej kapusty z czarną rzodkwią
Wegańskie:
Pieczarkowa potrawka z tofu, kasza owsiana, surówka z czerwonej kapusty z czarną rzodkwią
Wege + ryby:
Pieczarkowa potrawka z tofu, kasza owsiana, surówka z czerwonej kapusty z czarną rzodkwią

Niedziela 17.01

Śniadanie:
Optimum:
Sałatka tropikalna z mango
Wegetariańskie:

Sałatka tropikalna z mango
Wegańskie:
Sałatka tropikalna z mango
Wege + ryby:

Sałatka tropikalna z mango
Drugie śniadanie:
Optimum:
Batoniki zbożowe z suszonymi owocami
Wegetariańskie:

Batoniki zbożowe z suszonymi owocami
Wegańskie:

Batoniki zbożowe z suszonymi owocami
Wege + ryby:

Batoniki zbożowe z suszonymi owocami
Obiad:
Optimum:
Słodko-kwaśna ciecierzyca, ryż jaśminowy, bukiet warzyw
Wegetariańskie:
Słodko-kwaśna ciecierzyca, ryż jaśminowy, bukiet warzyw
Wegańskie:
Słodko-kwaśna ciecierzyca, ryż jaśminowy, bukiet warzyw
Wege + ryby: Słodko-kwaśna ciecierzyca, ryż jaśminowy, bukiet warzyw