Masz pytania? Zadzwoń: 607 22 21 21

Tydzień 8.03 – 14.03

Menu lunch box plus

Poniedziałek 8.03

Śniadanie:
Optimum: Pancakes z serkiem waniliowym, mus truskawkowy
Wegetariańskie: Pancakes z serkiem waniliowym, mus truskawkowy
Wegańskie:
Gryczotto z fasolką szparagową, marchewką, kukurydzą i jarmużem
Wege + ryby: Pancakes z serkiem waniliowym, mus truskawkowy
Obiad:
Optimum: Gołąbki bez zawijania podane z puree ziemniaczanym i bukietem warzyw
Wegetariańskie: Wegańskie gołąbki bez zawijania podane z puree ziemniaczanym i bukietem warzyw
Wegańskie: Wegańskie gołąbki bez zawijania podane z puree ziemniaczanym i bukietem warzyw
Wege + ryby:
Wegańskie gołąbki bez zawijania podane z puree ziemniaczanym i bukietem warzyw
Kolacja:
Optimum: Tabbouleh z kaszy jaglanej
Wegetariańskie: Tabbouleh z kaszy jaglanej
Wegańskie: Tabbouleh z kaszy jaglanej
Wege + ryby: Tabbouleh z kaszy jaglanej

Wtorek 9.03

Śniadanie:
Optimum:
Pieczony schab z suszonymi owocami, pieczywo razowe, masełko ziołowe i mix warzyw
Wegetariańskie: Pasta z pieczonych warzyw z czarnym sezamem podana z pieczywem żytnim razowym i patisonem
Wegańskie: Pasta z pieczonych warzyw z czarnym sezamem podana z pieczywem żytnim razowym i patisonem
Wege + ryby: Pasta z pieczonych warzyw z czarnym sezamem podana z pieczywem żytnim razowym i patisonem
Obiad:
Optimum: Kotleciki sojowe w sosie tikka masala podane z ryżem brązowym, mix warzyw blanszowanych
Wegetariańskie: Kotleciki sojowe w sosie tikka masala podane z ryżem brązowym, mix warzyw blanszowanych
Wegańskie: Kotleciki sojowe w sosie tikka masala podane z ryżem brązowym, mix warzyw blanszowanych
Wege + ryby: Okoń w sosie tikka masala podane z ryżem brązowym, mix warzyw blanszowanych
Kolacja:
Optimum: Kotleciki fasolowe w panierce kukurydzianej, Sos mango chili, lekka sałatka
Wegetariańskie: Kotleciki fasolowe w panierce kukurydzianej, Sos mango chili, lekka sałatka
Wegańskie: Kotleciki fasolowe w panierce kukurydzianej, Sos mango chili, lekka sałatka
Wege + ryby: Kotleciki fasolowe w panierce kukurydzianej, Sos mango chili, lekka sałatka

Środa 10.03

Śniadanie:
Optimum: Muffinki zbożowe, domowa frużelina wiśniowa
Wegetariańskie: Muffinki zbożowe, domowa frużelina wiśniowa
Wegańskie: Muffinki zbożowe, domowa frużelina wiśniowa
Wege + ryby: Muffinki zbożowe, domowa frużelina wiśniowa
Obiad:
Optimum: Kotlety jajeczne, sos musztardowy i kasza pęczak z warzywami
Wegetariańskie: Kotlety jajeczne, sos musztardowy i kasza pęczak z warzywami
Wegańskie: Kotleciki wegańskie, sos musztardowy i kasza pęczak z warzywami
Wege + ryby: Sandacz pieczony w ziołach, sos musztardowy i kasza pęczak z warzywami
Kolacja:
Optimum:
Kisir, czyli turecka sałatka z kaszy bulgur
Wegetariańskie:
Kisir, czyli turecka sałatka z kaszy bulgur
Wegańskie: Kisir, czyli turecka sałatka z kaszy bulgur
Wege + ryby:
Kisir, czyli turecka sałatka z kaszy bulgur

Czwartek 11.03

Śniadanie:
Optimum: Owsianka z karmelem daktylowym
Wegetariańskie: Owsianka z karmelem daktylowym
Wegańskie: Owsianka na mleku roślinnym z karmelem daktylowym
Wege + ryby: Owsianka z karmelem daktylowym
Obiad:
Optimum: Makaron ryżowy w pietruszkowym pesto z sosem warzywnym i indykiem
Wegetariańskie: Makaron ryżowy w pietruszkowym pesto z sosem warzywnym i tofu
Wegańskie: Makaron ryżowy w pietruszkowym pesto z sosem warzywnym i tofu
Wege + ryby: Makaron ryżowy w pietruszkowym pesto z sosem warzywnym i miruną
Kolacja:
Optimum: Dahl z grochem podany z kuskusem izraelskim
Wegetariańskie: Dahl z grochem podany z kuskusem izraelskim
Wegańskie: Dahl z grochem podany z kuskusem izraelskim
Wege + ryby: Dahl z grochem podany z kuskusem izraelskim

Piątek 12.03

Śniadanie:
Optimum: Twarożek wiosenny podany z bułeczką
Wegetariańskie: Twarożek wiosenny podany z bułeczką
Wegańskie: Twarożek wiosenny w wersji wegańskiej podany z bułeczką
Wege + ryby: Twarożek wiosenny podany z bułeczką
Obiad:
Optimum: Pieczony dorsz w sosie koperkowym, puree dyniowe, bukiet warzyw
Wegetariańskie: Ciecierzyca w sosie koperkowym, puree dyniowe, bukiet warzyw
Wegańskie: Ciecierzyca w sosie koperkowym, puree dyniowe, bukiet warzyw
Wege + ryby: Pieczony dorsz w sosie koperkowym, puree dyniowe, bukiet warzyw
Kolacja:
Optimum:
Kaszotto z marchewką, bakłażanem, zieloną soczewicą i duszonym porem
Wegetariańskie: Kaszotto z marchewką, bakłażanem, zieloną soczewicą i duszonym porem
Wegańskie:
Kaszotto z marchewką, bakłażanem, zieloną soczewicą i duszonym porem
Wege + ryby:
Kaszotto z marchewką, bakłażanem, zieloną soczewicą i duszonym porem

Sobota 13.03

Śniadanie:
Optimum: Budyń a’la rafaello z musem brzoskwiniowym
Wegetariańskie: Budyń a’la rafaello z musem brzoskwiniowym
Wegańskie: Budyń a’la rafaello z musem brzoskwiniowym
Wege + ryby: Budyń a’la rafaello z musem brzoskwiniowym
Obiad:
Optimum: Pasztet wegański, sos BBQ, ryż jaśminowy i fasolka szparagowa
Wegetariańskie: Pasztet wegański, sos BBQ, ryż jaśminowy i fasolka szparagowa
Wegańskie: Pasztet wegański, sos BBQ, ryż jaśminowy i fasolka szparagowa
Wege + ryby: Pasztet wegański, sos BBQ, ryż jaśminowy i fasolka szparagowa
Kolacja:
Optimum: Placuszki kukurydziane, sos oliwkowy, mix sałat z warzywami
Wegetariańskie: Placuszki kukurydziane, sos oliwkowy, mix sałat z warzywami
Wegańskie: Placuszki kukurydziane, sos oliwkowy, mix sałat z warzywami
Wege + ryby: Placuszki kukurydziane, sos oliwkowy, mix sałat z warzywami

Niedziela 14.03

Śniadanie:
Optimum:
Pęczotto z dynią, pieczarkami i fasolką szparagową
Wegetariańskie:
Pęczotto z dynią, pieczarkami i fasolką szparagową
Wegańskie: Pęczotto z dynią, pieczarkami i fasolką szparagową
Wege + ryby: Pęczotto z dynią, pieczarkami i fasolką szparagową
Obiad:
Optimum: Pulpety z czerwonej fasoli, sos pieczarkowy, kasza gryczana
Wegetariańskie: Pulpety z czerwonej fasoli, sos pieczarkowy, kasza gryczana
Wegańskie: Pulpety z czerwonej fasoli, sos pieczarkowy, kasza gryczana
Wege + ryby: Pulpety z czerwonej fasoli, sos pieczarkowy, kasza gryczana
Kolacja:
Optimum: Hiszpańska potrawka z soją
Wegetariańskie: Hiszpańska potrawka z soją
Wegańskie: Hiszpańska potrawka z soją
Wege + ryby: Hiszpańska potrawka z soją