Masz pytania? Zadzwoń: 607 22 21 21

Tydzień 14.09 – 20.09

Poniedziałek 14.09

Śniadanie:
Owsianka z makiem i musem truskawkowym
Drugie śniadanie:
Krem z dyni z mleczkiem kokosowym
Obiad:
Wegańskie kotleciki z ciecierzycy w sosie szpinakowym, kasza gryczana, surówka z marchewki z chrzanem
Podwieczorek:
Koktajl jabłko, malina, siemię lniane
Kolacja:
Makaron sojowy z papryką, porem, kapustą pekińską, marchewką, pestkami dyni i słonecznika

Wtorek 15.09

Śniadanie:
Tapenada z oliwek, pieczywo żytnie razowe, mix warzyw
Drugie śniadanie:
Pełnoziarnista tarta z waniliowym budyniem i wiśniami
Obiad:
Słodko-kwaśne tofu podane z ryżem w kurkumie
Podwieczorek:
Frytki z ketchupem z cukinii
Kolacja:
Sałatka ziemniaczana z zielonym groszkiem, kaparami, ogórkiem małosolnym i koperkiem

Środa 16.09

Śniadanie:
Chlebek bananowy podany z domową nutellą i cząstkami moreli
Drugie śniadanie:
Chłodnik po litewsku z jajkiem
Obiad:
Wegańska pieczeń z suszoną śliwką, sos warzywny, gnocchi, surówka z czerwonej kapusty z porem
Podwieczorek:
Sałatka owocowa z płatkami kokosowymi
Kolacja:
Pieczarkowa potrawka z czarną soczewicą, brokułem , papryką i batatami

Czwartek 17.09

Śniadanie:
Pasta z ciecierzycy lubczykiem z bajglem i świeżą sałatką
Drugie śniadanie:
Jogurt malinowy, chrupiąca granola z kawałkami czekolady
Obiad:
Wegańska zapiekana sałatka makaronowa po meksykańsku z czerwoną fasolą
Podwieczorek:
Koktajl gruszkowo-ogórkowy z natką pietruszki
Kolacja:
Gryczotto z fasolką szparagową, selerem, pieczoną dynią piżmową i pomidorkami koktajlowymi

Piątek 18.09

Śniadanie:
Placuszki kukurydziane z kminkiem, sos z zielonego groszku
Drugie śniadanie:
Nanaimo bar
Obiad:
Wegańskie pulpeciki z bobu, sos cytrynowy, patatas bravas, surówka z kiszonej kapusty
Podwieczorek:
Leczo z duszonej i wędzonej papryki z bakłażanem
Kolacja:
Buraczane ślimakowe naleśniki z twarożkiem z warzywami

Sobota 19.09

Śniadanie:
Bezglutenowe kaszotto z selerem naciowym, marchewką, cukinią i fasolką sojową
Drugie śniadanie:
Deser tropikalny
Obiad:
Wegański pasztet w sosie musztardowym, ryż brązowy, surówka z kapusty pekińskiej z rzodkwią
Podwieczorek:
Smoothie brzoskwiniowo-śliwkowe z jarmużem
Kolacja:
Kotleciki marchewkowe z ostrym sosem pomarańczowym, lekka sałatka

Niedziela 20.09

Śniadanie:
Muffinki zbożowe z dipem wiśniowym
Drugie śniadanie:
Krem z białych warzyw
Obiad:
Gulasz węgierski w wersji wegańskiej, kasza pęczak i mix warzyw blanszowanych
Podwieczorek:
Amarantusowy lion
Kolacja:
Pasta z grochu z suszonymi pomidorami, wafle kukurydziane, mix warzyw