Tydzień 30.03 – 5.04

Poniedziałek 30 marca

Śniadanie:
Hummus buraczany, maca i mix warzyw
Drugie śniadanie:
Chia cup z sosem czekoladowym
Obiad:
Wegańska pieczeń z soczewicy, sos koperkowy, puree ziemniaczane i surówka z marchewki z chrzanem
Podwieczorek:
Krem jarzynowy z pasternakiem
Kolacja:
Sałatka z ryżem, brokułem, kukurydzą, karczochami i tofu

Wtorek 31 marca

Śniadanie:
Pancakes z serkiem waniliowym, świeże owoce
Drugie śniadanie:
Caponata z selera
Obiad:
Bezmięsne klopsiki w sosie śliwkowym, ziołowa kasza pęczak i surówka z kiszonej kapusty
Podwieczorek:
Smoothie marchew, jabłko, banan
Kolacja:
Makaron sojowy curry z warzywami

Środa 1 kwietnia

Śniadanie:
Pasta z pieczonych warzyw z czarnym sezamem podana z pieczywem żytnim razowym i patisonem
Drugie śniadanie:
Zupa groszkowa z cynamonem
Obiad:
Burgery fasolowe, salsa meksykańska z polentą
Podwieczorek:
Deser mango lassi
Kolacja:
Shoarma box z kotlecikami sojowymi i frytkami warzywnymi

Czwartek 2 kwietnia

Śniadanie:
Owsianka z dipem wiśniowym posypana płatkami migdałów
Drugie śniadanie:
Sałatka z marchewką, pomarańczą, nasionami słonecznika i dressingiem winegret
Obiad:
Pełnoziarniste spaghetti bolognese w wersji wegańskiej z soją
Podwieczorek:
Energetyczny koktajl z kiwi, ogórka i gruszki
Kolacja:
Papryka faszerowana kaszą gryczaną z warzywami

Piątek 3 kwietnia

Śniadanie:
Muffiny jajeczne ze szparagami, sos holenderski
Drugie śniadanie:
Brownie z batatem
Obiad:
Tofu w sosie pietruszkowym, opiekane ziemniaki i surówka z brukwi
Podwieczorek: Mus owocowy z bezglutenowym muesli
Kolacja:
Quinoa z fasolką sojową, bambusem i pomidorkami koktajlowymi

Sobota 4 kwietnia

Śniadanie:
Ryżanka z prażonym jabłkiem
Drugie śniadanie:
Batoniki bounty
Obiad:
Gulasz wegański z selerem naciowym, kuskus i surówka z białej kapusty
Podwieczorek:
Zupa cebulowa
Kolacja:
Kotleciki z grochu, sos brokułowy, mix warzyw

Niedziela 5 kwietnia

Śniadanie:
Kaszotto z dynią, pieczarkami i fasolką szparagową
Drugie śniadanie:
Koktajl brzoskwiniowo-truskawkowy
Obiad:
Ciecierzyca po indyjsku, ryż jaśminowy
Podwieczorek:
Kakaowy pudding jaglany
Kolacja:
Sałatka z czarną soczewicą