Masz pytania? Zadzwoń: 607 22 21 21

Tydzień 22.11 – 28.11

wykluczenia w tej diecie nie są realizowane

Menu diety wegetariańskiej

Poniedziałek 22.11

Śniadanie:
Chudy ser twarogowy z czosnkiem niedźwiedzim i szczypiorkiem podany z cząstkami świeżego pomidora oraz pieczywem chrupkim
Drugie śniadanie:
Kakowe ciasteczka owsiane
Obiad:
Wegetariański gulasz węgierski z cukinią kaszą gryczaną i buraczkami na ciepło
Podwieczorek:
Delikatny krem mleczno-gruszkowy z kaszą manną
Kolacja:
Sałatka makaronowa z selerem, marchewką i tofu

Wtorek 23.11

Śniadanie:
Wędlina sojowa podana ze świeżym ogórkiem i pieczywem pełnoziarnistym
Drugie śniadanie:
Jogurt imbirowo-marchwiowym z pomarańczą i ciasteczkami korzennymi
Obiad:
Kalarepa w glazurze musztardowo-orzechowej podana z makaronem tubini w pesto pomidorowym oraz surówką z czerwonej parzonej kapusty
Podwieczorek:
Kolorowa sałatka owocowa
Kolacja:
Zupa krem z białych warzyw

Środa 24.11

Śniadanie:
Sałatka tofu pomidorkiem koktajlowym, pestkami słonecznika i pieczywem z pełnego przemiału
Drugie śniadanie:
Deser bakaliowo-owsiany
Obiad:
Duszony bakłażan z cebulą podany z kaszą orkiszową oraz surówką z marchewki i jabłka
Podwieczorek:
Koktajl wiśniowy z otrębami orkiszowymi i prażonym siemieniem lnianym
Kolacja:
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami, fasolą czerwoną

Czwartek 25.11

Śniadanie:
Serek wiejski z ogórkiem, limonką i pieczywem chrupkim
Drugie śniadanie:
Ryż curry z warzywami
Obiad:
Kotleciki porowo-pieczarkowe z sosem pietruszkowym podany z duszoną dynią i gotowanym brokułem
Podwieczorek:
Jogurt naturalny z jagodami i crunchy naturalny
Kolacja:
Sałatka grecka z mini sucharkiem

Piątek 26.11

Śniadanie:
Nutella z fasoli podana z wafelkiem i cząstkami mandarynek
Drugie śniadanie:
Jogurt grecki z suszona morelą i gigą oraz granola orzechową
Obiad:
Lasagne szpinakowa z cząstkami pomidora
Podwieczorek:
Mus wieloowocowy
Kolacja:
Mix pieczonych warzyw z sosem tzatziki

Sobota 27.11

Śniadanie:
Kiełbaski sojowe z ziołowym serkiem, papryką i ziołowym serkiem
Drugie śniadanie:
Płatki ryżowe na mleku sojowym z wiśniami
Obiad:
Papryka faszerowana soczewicą
Podwieczorek:
Deser śliwkowy
Kolacja:
Sałatka Shelleya z warzywami

Niedziela 28.11

Śniadanie:
Orkiszowe placuszki serowe z jabłkiem
Drugie śniadanie:
Soczyste cząstki białego grejpfruta
Obiad:
Curry z ananasem, cieciorką i kalafiorem z prażonym sezamem
Podwieczorek:
Kremowy jogurt naturalny z owocami granatu i miętą
Kolacja:
Tabbouleh z kaszy kus-kus