Masz pytania? Zadzwoń: 607 22 21 21

Przykładowe menu

wykluczenia w tej diecie nie są realizowane

Menu diety wege + ryby

Poniedziałek

Śniadanie:
Gryczotto z fasolką szparagową, marchewką, kukurydzą i jarmużem z dodatkiem sera feta
Drugie śniadanie:
Koktajl banan, marchew, pomarańcza
Obiad:
Dorsz po malezyjsku w sosie kokosowo-arachidowym, komosa ryżowa i mix warzyw blanszowanych
Podwieczorek:
Deser z tapioki z musem z jagodowym
Kolacja:
Falafele z sosem miętowym, lekka sałatka z roszponką

Wtorek

Śniadanie:
Placuszki twarogowe z dipem z serka homogenizowanego i cząstkami świeżych owoców
Drugie śniadanie:
Chłodnik z ogórka i rzodkiewki
Obiad:
Morszczuk w sosie dyniowym, pieczone ziemniaki, surówka z rzodkiewką
Podwieczorek:
Pina colada cup
Kolacja:
Makaron z pomidorkami koktajlowymi, brokułem, cukinią i pesto

Środa

Śniadanie:
Kotleciki brokułowe z sosem tymiankowym i warzywami
Drugie śniadanie:
Brzoskwiniowy sernik na zimno z galaretką malinową
Obiad:
Wegański pasztet sosie szpinakowym, ryż brązowy, surówka z selera z rodzynkami
Podwieczorek:
Orzeźwiające smoothie arbuzowo-gruszkowe z sokiem z limonki
Kolacja:
Sałatka z kaszą bulgur, warzywami, mozzarellą i musztardowym sosem winegret

Czwartek

Śniadanie:
Pasta curry z soczewicy i kukurydzy, pieczywo żytnie razowe, mix warzyw
Drugie śniadanie:
Koszyczki zbożowe z truskawkowym serkiem
Obiad:
Kotleciki z bobu, sos z pieczonej papryki i selera naciowego, kasza pęczak i fasolka szparagowa
Podwieczorek:
Cząstki owoców z mixem prażonych pestek
Kolacja:
Spring rolls z ziołowym twarożkiem

Piątek

Śniadanie:
Budyń jaglany z musem malinowym
Drugie śniadanie:
Ciasteczka owsiane z jabłkiem
Obiad:
Tofu w sosie warzywnym z natką pietruszki, puree ziemniaczane i surówka marchewki i jabłka
Podwieczorek:
Sałatka warzywno-owocowa z truskawkami
Kolacja:
Gnocchi w lekkim sosie jogurtowym z botwinką

Sobota

Śniadanie:
Bezglutenowa sałatka makaronowa z cherry, ogórkiem małosolnym, zielonym groszkiem i papryką w pesto
Drugie śniadanie:
Caponata z selera z oliwkami
Obiad:
Wegańska pieczeń w sosie z zielonego pieprzu, kasza owsiana i surówka z porem
Podwieczorek:
Kisiel z owoców leśnych
Kolacja:
Pasta z fasoli, pieczywo chrupkie kukurydziane, mix warzyw

Niedziela

Śniadanie:
Kakaowa owsianka z domową frużeliną wiśniową
Drugie śniadanie:
Zielony hummus ze szpinakiem, słupki warzyw
Obiad:
Wegańskie pulpety w sosie chimichurri podane z makaronem sojowym, bukiet warzyw
Podwieczorek:
Cytrynowa zupa z cukinii
Kolacja:
Sałatka z czarną soczewicą