Masz pytania? Zadzwoń: 607 22 21 21

Tydzień 1.03- 7.03

Menu diety wege + ryby

Poniedziałek 1.03

Śniadanie:
Babeczki zbożowe z gorzką czekoladą podane z serekiem malinowym
Drugie śniadanie:
Krem z pora posypany czarnym sezamem
Obiad:
Dorsz po malezyjsku w sosie kokosowo-arachidowym, ryż brązowy i mix warzyw blanszowanych
Podwieczorek:
Korzenny deser z tapioki z cynamonem i musem z dyni
Kolacja:
Pieczarkowa potrawka z zieloną soczewicą, kalafiorem, papryką i batatami

Wtorek 2.03

Śniadanie:
Fasolowa pasta z suszoną śliwką podana z pieczywem razowym i ogórkiem kiszonym
Drugie śniadanie:
Malinowa panna cotta
Obiad:
Makaron w włoskim sosie z suszonymi pomidorami i szpinakiem
Podwieczorek:
Sałatka z suszoną żurawiną i dressingiem cytrusowym
Kolacja:
Falafele z jogurtowym sosem ziołowym podane z surówką białej kapusty z kukurydzą i koperkiem

Środa 3.03

Śniadanie:
Frittata z mozzarellą, szpinakiem i pomidorem, mix sałat ze świeżymi warzywami
Drugie śniadanie:
Koszyczki zbożowe z truskawkowym serkiem i pokruszonymi orzechami nerkowca
Obiad:
Wegański gulasz podany z puree z marchewki i brokułami z płatkami migdałowymi
Podwieczorek:
Koktajl banan – truskawka – marchewka
Kolacja:
Wrap z serem i warzywami po meksykańsku

Czwartek 4.03

Śniadanie:
Placuszki bananowo-owsiane, domowa nutella, świeże owoce
Drugie śniadanie:
Sałatka z mozzarellą, pomidorem i dressingiem bazyliowym podana na mixie sałat
Obiad:
Pulpeciki rybne w sosie z pieczonej papryki, ziemniaki z koperkiem, pomidor z ogórkiem i cebulką
Podwieczorek:
Keks z warzywami
Kolacja:
Makaron bezglutenowy z brokułem, oliwkami i pomidorkami koktajlowymi

Piątek 5.03

Śniadanie:
Tarta śniadaniowa z cukinią, papryką, kaparami i serem typu feta
Drugie śniadanie:
Wegański deser o smaku malinowym z suszonymi bananami
Obiad:
Burgery rybne z fit frytkami i sosem musztardowym, surówka coleslaw
Podwieczorek:
Zupa z czerwonej cebuli z rozmarynem
Kolacja:
Placki ziemniaczane podane z sosem cebulowym

Sobota 6.03

Śniadanie:
Energetyczna owsianka kawowo-bananowa z dodatkiem suszonej śliwki
Drugie śniadanie:
Sałatka z groszkiem, duszoną czerwoną cebulą, oliwkami i rzodkiewką
Obiad:
Kotleciki sojowe w sosie słodko-kwaśnym, ryż jaśminowy, bukiet warzyw
Podwieczorek:
Ciasto kakaowe w wersji wegańskiej
Kolacja:
Pasta z soczewicy, pieczywo chrupkie i mix warzyw

Niedziela 7.03

Śniadanie:
Sałatka meksykańska z makaronem kukurydzianym
Drugie śniadanie:
Wegański bigos na słodko
Obiad:
Wegańska pieczeń, sos cytrynowy, kasza pęczak, surówka z czerwonej kapusty
Podwieczorek:
Smoothie jabłko, kiwi, gruszka
Kolacja:
Kaszotto z marchewką, cukinią, bakłażanem i czarną soczewicą