Masz pytania? Zadzwoń: 607 22 21 21

Tydzień 11.01 – 17.01

Menu diety wegańskiej

Poniedziałek 11.01

Śniadanie:
Warzywne muffinki jaglane z sosem tatarskim, mix warzyw
Drugie śniadanie:
Daktylowo-śliwkowe kulki mocy
Obiad:
Wegańska pieczeń w sosie szpinakowym, kasza gryczana niepalona i surówka z marchewki i jabłka
Podwieczorek:
Krem z fasolki szparagowej
Kolacja:
Sałatka ziemniaczana z ogórkiem kiszonym, ciecierzycą i koperkiem

Wtorek 12.01

Śniadanie:
Chia na mleku ryżowym z granolą i cytrusami
Drugie śniadanie:
Pieczone warzywa jesienne, sos prowansalski
Obiad:
Szpinakowe tagliatelle po marokańsku z tofu
Podwieczorek:
Smoothie z zieloną herbatą, kiwi i melonem
Kolacja:
Paella z brokułem, zielonym groszkiem i fasolką szparagową

Środa 13.01

Śniadanie:
Twarożek z nasion słonecznika, wafle z brązowego ryżu, mix warzyw
Drugie śniadanie:
Ciasto bananowe w wersji wegańskiej
Obiad:
Wegańskie pulpeciki w sosie koperkowym, ziołowa polenta i groszek z marchewką
Podwieczorek:
Zupa ogórkowa
Kolacja:
Hiszpańska potrawka z czarną soczewicą i cukinią

Czwartek 14.01

Śniadanie:
Wegańskie placuszki z karmelizowanymi gruszkami, mus malinowy
Drugie śniadanie:
Deser banoffee na mleczku kokosowym
Obiad:
Burgery z bobu z suszonymi pomidorami z jarmużem, sos warzywny, ryż brązowy i surówka z kapusty pekińskiej
Podwieczorek:
Koktajl warzywny – marchew, burak, szpinak
Kolacja:
Buddha bowl z pastą z fasoli, kasza bulgur, sos czosnkowy

Piątek 15.01

Śniadanie:
Pasta z czarnych oliwek z tymiankiem i słonecznikiem, bagietka żytnia, mix warzyw
Drugie śniadanie:
Pina colada cup w wersji wegańskiej
Obiad:
Burgery z bobu z fit frytkami i sosem musztardowym, surówka coleslaw
Podwieczorek:
Krem z dyni z imbirem
Kolacja:
Makaron soba po seczuańsku

Sobota 16.01

Śniadanie:
Budyń jaglany o smaku truskawkowym z wiórkami kokosa
Drugie śniadanie:
Koktajl banan, jabłko, gruszka
Obiad:
Pieczarkowa potrawka z tofu, kasza owsiana, surówka z czerwonej kapusty z czarną rzodkwią
Podwieczorek:
Bigos pomidorowy
Kolacja:
Placuszki kukurydziane, sos cebulowy, mix sałat z warzywami

Niedziela 17.01

Śniadanie:
Sałatka tropikalna z mango
Drugie śniadanie:
Batoniki zbożowe z suszonymi owocami
Obiad:
Słodko-kwaśna ciecierzyca, ryż jaśminowy, bukiet warzyw
Podwieczorek:
Krem brokułowy
Kolacja:
Hummus buraczany z grochu, wafle bezglutenowe, mix warzyw