Masz pytania? Zadzwoń: 607 22 21 21

Tydzień 22.11 – 28.11

wykluczenia w tej diecie nie są realizowane

Menu diety optimum

Poniedziałek 22.11

Śniadanie:
Chudy ser twarogowy z czosnkiem niedźwiedzim i szczypiorkiem podany z cząstkami świeżego pomidora oraz pieczywem chrupkim
Drugie śniadanie:
Kakaowe ciasteczka owsiane
Obiad:
Gulasz węgierski z kaszą gryczaną i buraczkami na ciepło
Podwieczorek:
Delikatny krem mleczno-gruszkowy z kaszą manną
Kolacja:
Sałatka makaronowa z selerem, marchewką i kurczakiem

Wtorek 23.11

Śniadanie:
Pieczony schab podany ze świeżym ogórkiem i pieczywem pełnoziarnistym
Drugie śniadanie:
Jogurt imbirowo-marchwiowym z pomarańczą i ciasteczkami korzennymi
Obiad:
Pierś kurczaka w glazurze musztardowo-orzechowej z makaronem tubini w pesto pomidorowym oraz surówką z czerwonej parzonej kapusty
Podwieczorek:
Kolorowa sałatka owocowa
Kolacja:
Zupa krem z białych warzyw

Środa 24.11

Śniadanie:
Sałatka z wędzonym łososiem, pomidorkiem koktajlowym, pestkami słonecznika i pieczywem z pełnego przemiału
Drugie śniadanie:
Deser bakaliowo-owsiany
Obiad:
Wieprzowina duszona z cebulą i bakłażanem podana z kaszą orkiszową oraz surówką z marchewki i jabłka
Podwieczorek:
Koktajl wiśniowy z otrębami orkiszowymi i prażonym siemieniem lnianym
Kolacja:
Zapiekanka ziemniaczana z pieczarkami, fasolą czerwoną i wędliną drobiową

Czwartek 25.11

Śniadanie:
Serek wiejski z ogórkiem, limonką i pieczywem chrupkim
Drugie śniadanie:
Ryż curry z warzywami
Obiad:
Grillowany kurczak z sosem pietruszkowym podany z duszoną dynią i gotowanym brokułem
Podwieczorek: Jogurt naturalny z jagodami i crunchy naturalnym
Kolacja:
Sałatka grecka z mini sucharkiem

Piątek 26.11

Śniadanie:
Pasta jajeczna z makrelą podana z rzodkiewką i pieczywem pumpernikiel
Drugie śniadanie:
Jogurt grecki z suszona morelą i figą oraz granolą orzechową
Obiad:
Lasagne szpinakowa z cząstkami pomidora
Podwieczorek:
Mus wieloowocowy
Kolacja:
Mix pieczonych warzyw z sosem tzatziki

Sobota 27.11

Śniadanie:
Pełnoziarnista kanapeczka z wędliną drobiową, papryką i ziołowym serkiem
Drugie śniadanie:
Płatki ryżowe na mleku sojowym i wiśniami
Obiad:
Kofty drobiowe z surówką z kapusty pekińskiej z sosem czosnkowym
Podwieczorek:
Deser śliwkowy
Kolacja:
Sałatka Shelleya z kurczakiem i warzywami

Niedziela 28.11

Śniadanie:
Orkiszowe placuszki serowe z jabłkiem
Drugie śniadanie:
Soczyste cząstki białego grejpfruta
Obiad:
Curry z kurczaka z ananasem, cieciorką i kalafiorem z prażonym sezamem
Podwieczorek:
Kremowy jogurt naturalny z owocami granatu i miętą
Kolacja:
Tabbouleh z kaszy kus-kus z warzywami