Menu diety optimum
Poniedziałek 19.04
Śniadanie:
Owsianka z musem brzoskwiniowo-gruszkowym i orzechami włoskimi
Drugie śniadanie:
Zupa groszkowa z cynamonem
Obiad:
Pasta peperonata z indykiem i parmezanem
Podwieczorek:
Brownie z fasoli
Kolacja:
Sałatka z rukolą, marynowanym tofu, słonecznikiem i suszonymi pomidorami z oliwą chili
Wtorek 20.04
Śniadanie:
Serek wiejski z ogórkiem i rzodkiewką, pieczywo żytnie razowe i mix warzyw
Drugie śniadanie:
Dwukolorowe ptasie mleczko
Obiad:
Roladki drobiowe w sosie szpinakowym podane z ryżem brązowym i marchewką baby
Podwieczorek:
Koktajl pomarańcza, jabłko, truskawka
Kolacja:
Wegański bigos z młodej kapusty
Środa 21.04
Śniadanie:
Bezglutenowe gofry mango podane z musem malinowym i świeżymi owocami
Drugie śniadanie:
Zielona pasta ze szczawiem, słupki warzyw
Obiad:
Pieczone kotlety mielone podane z kaszą gryczaną i surówką z czerwonej kapusty
Podwieczorek:
Galaretka owocowa
Kolacja:
Cannelloni nadziewane pieczarkami zapiekane w sosie koperkowym
Czwartek 22.04
Śniadanie:
Hummus z lubczykiem z bajglem i świeżą sałatką
Drugie śniadanie:
Sałatka z groszkiem, duszoną czerwoną cebulą, oliwkami i rzodkiewką
Obiad:
Udka z kurczaka z sosem pieczarkowym, kasza pęczak i surówka z selera
Podwieczorek:
Ciastka marchewkowe z płatkami owsianymi i pomarańczą
Kolacja:
Hiszpańska potrawka pomidorowa
Piątek 23.04
Śniadanie:
Placuszki jogurtowe podane z musem śliwkowym i winogronami
Drugie śniadanie:
Krem z białych warzyw
Obiad:
Dorsz w sosie porowym, puree z batatów, młoda kapusta na ciepło
Podwieczorek:
Korzenny deser z tapioki z cynamonem i orzechami włoskimi
Kolacja:
Wegańska pieczeń z kalafiora z sosem pieczeniowym i warzywami
Sobota 24.04
Śniadanie:
Budyń jaglany z musem truskawkowym posypany bakaliami
Drugie śniadanie:
Sałatka z pieczonym burakiem
Obiad:
Slice z kurczaka w sosie śliwkowym, kasza owsiana, surówka z kalarepą
Podwieczorek:
Smoothie jabłko, gruszka, cynamon
Kolacja:
Risotto z suszonymi pomidorami, zielonym groszkiem i jarmużem
Niedziela 25.04
Śniadanie:
Sałatka ryżowa z kukurydzą, bakłażanem i fasolką szparagową
Drugie śniadanie:
Krem marchewkowy z ananasem
Obiad:
Wegańska potrawka z kotlecikami sojowymi, quinoa i bukiet warzyw blanszowanych
Podwieczorek:
Wegańska waniliowa panna cotta z truskawkami
Kolacja:
Pasta z soczewicy, pieczywo chrupkie i mix warzyw