Masz pytania? Zadzwoń: 607 22 21 21

Tydzień 18.01 – 24.01

Menu diety optimum

Poniedziałek 18.01

Śniadanie:
Wytrawne placuszki jaglane z pomidorem i duszonym porem
Drugie śniadanie:
Owocowe ptasie mleczko
Obiad:
Chili con carne z mięsem wołowym podane z tacos
Podwieczorek:
Jesienny koktajl marchewkowo-dyniowy z imbirem
Kolacja:
Sałatka śródziemnomorska z makaronem orzo

Wtorek 19.01

Śniadanie:
Owsianka a’la bounty
Drugie śniadanie:
Zupa krem z kalafiora z koperkiem
Obiad:
Kofty drobiowe podane z kaszą gryczaną, sosem tzatziki i lekką sałatką
Podwieczorek:
Korzenny deser z tapioki z cynamonem i musem z dyni
Kolacja:
Leczo z kabaczka z pieczarkami

Środa 20.01

Śniadanie:
Ryżanka z mandarynką i granatem
Drugie śniadanie:
Daktylowo-morelowe kulki mocy
Obiad:
Polędwiczka wieprzowa we włoskim sosie z pieczonymi ziemniaczkami i surówką z kapusty pekińskiej
Podwieczorek:
Krem z kolorowych papryk i bakłażana
Kolacja:
Ryba po grecku podana z pieczywem, mix sałat

Czwartek 21.01

Śniadanie:
Ziołowy twarożek z rzodkiewką i pomidorem, chleb żytni, mix warzyw
Drugie śniadanie:
Deser panna cotta z musem truskawkowym
Obiad:
Kurczak po malezyjsku w sosie kokosowo-arachidowym, kasza bulgur i mix warzyw blanszowanych
Podwieczorek:
Zupa krem z marchewki z imbirem
Kolacja:
Klasyczny hummus podany z pumperniklem i kiszonym ogórkiem

Piątek 22.01

Śniadanie:
Pasta jajeczna z koperkiem, słupki warzyw
Drugie śniadanie:
Sernik chia z polewą czekoladową
Obiad:
Pulpety rybne w sosie z pieczonej dyni z ziemniakami i brukselką na parze
Podwieczorek:
Koktajl ogórkowy
Kolacja:
Smażony makaron ryżowy z warzywami

Sobota 23.01

Śniadanie:
Sałatka z winogronem i serem dojrzewającym
Drugie śniadanie:
Koktajl malinowo-kokosowy
Obiad:
Gulasz z indyka z warzywami podany z pełnoziarnistym penne
Podwieczorek:
Kakaowy pudding z fasoli
Kolacja:
Tajski krem z dyni

Niedziela 24.01

Śniadanie:
Owsianka z siemieniem lnianym i sosem z owoców leśnych
Drugie śniadanie:
Zupa pomidorowa
Obiad:
Cukinia faszerowana tartymi warzywami i kaszą jaglaną
Podwieczorek:
Krem z pieczonych buraków
Kolacja:
Risotto z zielonymi warzywami