Tydzień 30.03 – 5.04

Menu dla diety ketogenicznej

Poniedziałek 30 marca

Śniadanie:
Sałatka nicejska
Drugie śniadanie:
Deser chia o smaku malinowym
Obiad:
Wołowina z warzywami po azjatycku
Kolacja:
Klopsiki wieprzowe, sos koperkowy

Wtorek 31 marca

Śniadanie:
Serek wiejski z warzywami
Drugie śniadanie:
Krem z brukselki ze szpinakiem
Obiad:
Klopsiki rybne w sosie pomidorowo-selerowym, surówka z kiszonej kapusty
Kolacja:
Pieczarkowa potrawka z kurczakiem

Środa 1 kwietnia

Śniadanie:
Pasta z wędzonego kurczaka z czarnym sezamem, słupki warzyw
Drugie śniadanie:
Keto kulki mocy z masłem orzechowym
Obiad:
Schab w sosie porowym, bukiet warzyw

Kolacja:
Sałatka z mozzarellą

Czwartek 2 kwietnia

Śniadanie:
Placki twarogowe, dip truskawkowy
Drugie śniadanie:
Keto leczo z papryką i bakłażanem
Obiad:
Mięso wołowe w sosie bolońskim
Kolacja:
Sałatka z kurczakiem curry, fasolką szparagową i ogórkiem

Piątek 3 kwietnia

Śniadanie:
Muffiny jajeczne ze szparagami, sos holenderski
Drugie śniadanie:
Tapenada z zielonych oliwek, świeże warzywa
Obiad:
Schab w sosie pietruszkowym, mix warzyw
Kolacja:
Duszona kapusta kiszona z indykiem

Sobota 4 kwietnia

Śniadanie:
Sałatka z pieczonym schabem i awokado
Drugie śniadanie:
Batoniki bounty
Obiad:
Gulasz drobiowy z selerem naciowym, surówka z białej kapusty
Kolacja:
Placuszki z cukinii, sos brokułowy

Niedziela 5 kwietnia

Śniadanie:
Omlet z warzywami
Drugie śniadanie:
Keto zupa cebulowa
Obiad:
Kurczak po indyjsku
Kolacja:
Sałatka z szynką wieprzową, jarmużem i pomidorkami koktajlowymi