Poniedziałek 18.06

ŚNIADANIE
Amarantus na mleku z jagodami, granatem i płatkami migdałów
DRUGIE ŚNIADANIE
Chrupiąca sałatka z papryką, ogórkiem, pomidorkami, ciecierzycą i lekkim dressingiem cytrynowym
OBIAD
Tofu w sosie orzechowym z quinoą i pieczoną marchewką
PODWIECZOREK
Smoothie pomarańczowe z mango
KOLACJA
Sałatka z brzoskwinią, awokado, granatem i czarną soczewicą

Wtorek 19.06

ŚNIADANIE
Malinowy budyń jaglany
DRUGIE ŚNIADANIE
Sałatka z dzikim ryżem, szpinakiem, kukurydzą, pomidorami i brzoskwinią
OBIAD
Makaron aglio olio z cukinią, szparagami i nasionami
PODWIECZOREK
Zupa z czerwonej soczewicy
KOLACJA
Kasza jaglana z pesto i pieczonymi warzywami

Środa 20.06

ŚNIADANIE
Pasta z zielonej soczewicy z oliwkami
DRUGIE ŚNIADANIE
Ryżanka na mleku z wiśniami
OBIAD
Kotlety z ciecierzycy w sosie musztardowym z ziemniakami
PODWIECZOREK
Czerwone smoothie z burakiem
KOLACJA
Sałatka makaronowa z papryką, czerwoną fasolą, kukurydzą i roszponką

Czwartek 21.06

ŚNIADANIE
Sałatka z serem pleśniowym, pestkami dyni, pomidorem, rukolą, szpinakiem i kiełkami
DRUGIE ŚNIADANIE
Panna cotta z musem z owoców leśnych
OBIAD
Gulasz warzywny z kaszą gryczaną
PODWIECZOREK
Zupa z boczniaków
KOLACJA
Sałatka z zieloną soczewicą, ciecierzycą i rzodkiewką

Piątek 22.06

ŚNIADANIE
Tortilla z warzywami
DRUGIE ŚNIADANIE
Caprese inaczej - mozzarella z pomidorami i pesto z rukoli
OBIAD
Makaron w sosie kurkowym
PODWIECZOREK
Wegańska zupa z buraków
KOLACJA
Kasza jęczmienna z cukinią, brokułem, suszonymi pomidorami i ciecierzycą

Sobota 23.06

ŚNIADANIE
Owsianka z musli i sosem owocowym
DRUGIE ŚNIADANIE
Smoothie bananowo-kokosowe
OBIAD
Soczewica w kremowym sosie pomidorowym podana z ziemniakami
PODWIECZOREK
Sałatka z karmelizowaną gruszką i orzechami
KOLACJA
Sałatka meksykańska z kaszą jaglaną

Niedziela 24.06

ŚNIADANIE
Pasta z czarnej fasoli
DRUGIE ŚNIADANIE
Trufle daktylowe
OBIAD
Kaszotto z kaszy gryczanej ze szpinakiem, bakłażanem i bobem
PODWIECZOREK
Koktajl jagodowo-truskawkowy
KOLACJA
Sałatka z kaszy bulgur z klasycznym hummusem