Menu dieta wegetariańska

Poniedziałek 18.03

ŚNIADANIE: Pasta z orzechów włoskich i suszonych pomidorów
DRUGIE ŚNIADANIE: Trufle bakaliowe
OBIAD: Tofu po seczuańsku podane z makaronem ze słodkich ziemniaków
PODWIECZOREK: Sałatka z pomidorem, ogórkiem, czarnymi oliwkami i dressingiem bazyliowym
KOLACJA: Tajski krem z dyni

Wtorek 19.03

ŚNIADANIE: Naleśniki z serkiem brzoskwiniowym i świeżymi owocami
DRUGIE ŚNIADANIE: Krem z czerwonej soczewicy i pomidorów
OBIAD: Wegańskie kotlety w sosie szpinakowym podane z kaszą pęczak
PODWIECZOREK: Deser ananasowo-kokosowy
KOLACJA: Sałatka brokułowa z kaszą gryczaną, ogórkiem kiszonym i kukurydzą

Środa 20.03

ŚNIADANIE: Frittata ze szpinakiem, pomidorem i mozzarellą
DRUGIE ŚNIADANIE: Jagodowa panna cotta
OBIAD: Tofu po indyjsku
PODWIECZOREK: Smoothie z burakiem i jabłkiem
KOLACJA: Pasta z pieczonej marchewki podana z macą razową i warzywami

Czwartek 21.03

ŚNIADANIE: Owsianka z suszonymi owocami i słonecznikiem
DRUGIE ŚNIADANIE: Chrupiąca tarta czekoladowa z ryżem ekspandowanym i kokosem
OBIAD: Kotlety ciecierzycy podane z dipem paprykowym, puree ziemniaczanym i sałatką
PODWIECZOREK: Toskańska zupa z cukinią i fasolą
KOLACJA: Smażona kasza z warzywami

Piątek 22.03

ŚNIADANIE: Pasztet warzywny podany z pieczywem żytnim
DRUGIE ŚNIADANIE: FIT bounty
OBIAD: Pieczarkowy strogonow podany z ryżem
PODWIECZOREK: Warzywne frytki
KOLACJA: Fakes - grecka zupa z soczewicą i oliwkami

Sobota 23.03

ŚNIADANIE: Kokosowa tapioka z musem owocowym
DRUGIE ŚNIADANIE: Sałatka z rukolą, greckim serem, słonecznikiem i suszonymi pomidorami z oliwą chili
OBIAD: Pasta primavera
PODWIECZOREK: Zielone orzeźwiające smoothie z kiwi i jarmużem
KOLACJA: Guacamole z kukurydzą i fasolą podane z chlebkiem pita

Niedziela 24.03

ŚNIADANIE: Jaglanka z sosem mango-brzoskwinia
DRUGIE ŚNIADANIE: Koktajl bananowo-orzechowy z kawą
OBIAD: Kasza pęczak w sosie warzywno-pomidorowym z ciecierzycą
PODWIECZOREK: Domowy kisiel wiśniowy
KOLACJA: Risotto z zielonymi warzywami