Menu dieta wegetariańska

Poniedziałek 10.12

ŚNIADANIE: Dyniowa owsianka z orzechami
DRUGIE ŚNIADANIE: Włoska zupa ze szpinakiem i ryżem
OBIAD: Makaron w pesto rukolowym podany z sosem warzywnym
PODWIECZOREK: Cytrusowy koktajl z ogórkiem, grejpfrutem i pomarańczą
KOLACJA: Gryczane kaszotto chakalaka

Wtorek 11.12

ŚNIADANIE: Sałatka z ciecierzycą, ogórkiem, papryką, suszonymi pomidorami, słonecznikiem i dressingiem winegret
DRUGIE ŚNIADANIE: Wegańskie ciasteczka czekoladowe z fasoli
OBIAD: Kotlety jaglane w sosie pomidorowym z puree ziemniaczanym i sałatką z ogórków konserwowych
PODWIECZOREK: Krem z selera przyprawiony sezamową pastą tahini
KOLACJA: Hummus buraczany, pieczywo pełnoziarniste

Środa 12.12

ŚNIADANIE: Tajski ryż z mango
DRUGIE ŚNIADANIE: Wegański biszkopt ze śliwkami
OBIAD: Tofu w sosie teriyaki z makaronem ryżowym z warzywami
PODWIECZOREK: Smoothie z jarmużem, gruszką, ananasem i bananem
KOLACJA: Zupa kukurydziano-paprykowa z masłem orzechowym

Czwartek 13.12

ŚNIADANIE: Owsianka z domowym solonym karmelem i owocami
DRUGIE ŚNIADANIE: Krem z czerwonej soczewicy i pomidorów
OBIAD: Pieczone tofu w sosie śmietanowo-musztardowym podane z puree selerowym
PODWIECZOREK: Ciasteczka muesli z liofilizowanymi owocami
KOLACJA: Pasta z orzechów włoskich i suszonych pomidorów z ciecierzycą podana z pieczywem chrupkim i warzywami

Piątek 14.12

ŚNIADANIE: Pasta z białej fasoli z suszonymi śliwkami podana z pieczywem razowym
DRUGIE ŚNIADANIE: Nasz waniliowy deser belriso
OBIAD: Wegańska pasta primavera
PODWIECZOREK: Krem z cukinii i szpinaku
KOLACJA: Kaszotto grzybowe z zieloną soczewicą, marchewką, porem i słonecznikiem

Sobota 15.12

ŚNIADANIE: Omlet z pieczarkami, serem i pomidorem
DRUGIE ŚNIADANIE: Sałatka cytrusowa z orzechami i dressingiem pomarańczowym
OBIAD: Ciecierzyca w sosie pomidorowo-paprykowym z masłem orzechowym podana z kolorowym ryżem
PODWIECZOREK: Malinowy deser chia
KOLACJA: Kokosowa zupa tom kha

Niedziela 16.12

ŚNIADANIE: Płatki żytnie na mleku z czekoladą i rodzynkami
DRUGIE ŚNIADANIE: Śródziemnomorska pasta z suszonych pomidorów i pieczonej papryki z bazylią podana z chrupkim pieczywem
OBIAD: Tofu po marokańsku z kaszą kuskus
PODWIECZOREK: Wegański koktajl bounty
KOLACJA: Sałatka brokułowa z kaszą gryczaną, kukurydzą i ogórkiem kiszonym