Menu dieta wegańska

Poniedziałek 20.01

ŚNIADANIE: Gryczotto z fasolką szparagową, marchewką, kukurydzą i jarmużem
DRUGIE ŚNIADANIE: Deser jaglany a'la monte
OBIAD: Chili sin carne podane z kolorowym ryżem jaśminowym
PODWIECZOREK: Koktajl banan, truskawka, jabłko
KOLACJA: Sałatka makaronowa z zieloną soczewicą, pomidorami i brokułem

Wtorek 21.01

ŚNIADANIE: Owsianka z musem malinowym na mleku roślinnym
DRUGIE ŚNIADANIE: Brownie fasolowe
OBIAD: Wegańskie kotleciki w sosie cebulowym podane z puree ziemniaczanym i surówką z kiszonej kapusty
PODWIECZOREK: Krem kukurydziany
KOLACJA: Bezjajeczne naleśniki z farszem szpinakowym

Środa 22.01

ŚNIADANIE: Wegański pasztet z suszoną żurawiną, pieczywo żytnie razowe, masełko czosnkowe i kiszone ogórki
DRUGIE ŚNIADANIE: Sałatka grecka z marynowanym tofu
OBIAD: Udon z orientalną potrawką z ciecierzycą
PODWIECZOREK: Pieczona gruszka z wegańskim serkiem i granolą
KOLACJA: Fit placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym

Czwartek 23.01

ŚNIADANIE: Tapioka na mleku roślinnym z dipem z mango
DRUGIE ŚNIADANIE: Wegańskie fit ciasto a'la arbuz
OBIAD: Wegańskie gołąbki w sosie pomidorowym podane z ziemniakami
PODWIECZOREK: Koktajl na odporność - marchew, pomarańcza i kurkuma
KOLACJA: Risotto z zielonymi warzywami

Piątek 24.01

ŚNIADANIE: Tatar pomidorowy, maca i mix warzyw
DRUGIE ŚNIADANIE: Koszyczki zbożowe z jagodowym musem
OBIAD: Pulpety wegańskie w sosie prowansalskim podane z kaszą pęczak i buraczkami na ciepło
PODWIECZOREK: Pasta z pieczonej marchewki z imbirem, słupki świeżych warzyw
KOLACJA: Sałatka z dzikim ryżem, pomidorkami cherry, kalarepą, endywią i czerwoną fasolą

Sobota 25.01

ŚNIADANIE: Sałatka z rukolą, pomidorem, papryką, awokado i cząstkami pomarańczy
DRUGIE ŚNIADANIE: Chia cup z granatem
OBIAD: Soja w sosie dyniowym podana z makaronem pełnoziarnistym i surówką z kapusty pekińskiej
PODWIECZOREK:: Zielony koktajl z kiwi, szpinaku, selera naciowego i ogórka
KOLACJA: Quinoa z zielonym groszkiem, burakiem i pasternakiem

Niedziela 26.01

ŚNIADANIE: Wegańskie muffinki, domowa frużelina wiśniowa
DRUGIE ŚNIADANIE: Krem z gruszki i pietruszki
OBIAD: Tofu w sosie porowym podane z kaszą orkiszową i brukselką
PODWIECZOREK: Ciasteczka owsiane z suszoną morelą
KOLACJA: Sałatka z czarną soczewicą, kalafiorem i oliwkami