Poniedziałek 17.09

ŚNIADANIE
Płatki owsiane na mleku kokosowym ze śliwkami, gorzką czekoladą i płatkami migdałów
DRUGIE ŚNIADANIE
Sałatka z oliwkami i prażonymi pestkami dyni z dressingiem bazyliowym
OBIAD
Tofu w sosie orzechowym z quinoą i pieczoną marchewką
PODWIECZOREK
Wegański domowy kisiel z owoców leśnych
KOLACJA
Zupa meksykańska z czerwoną fasolą, kukurydzą i ziemniakami

Wtorek 18.09

ŚNIADANIE
Budyń jaglany na mleku roślinnym z wiórkami kokosowymi, frużeliną wiśniową i świeżymi owocami
DRUGIE ŚNIADANIE
Sałatka z karmelizowanym słonecznikiem i figą
OBIAD
Wegański pasztet z soczewicy w sosie grzybowym podany z puree ziemniaczanym
PODWIECZOREK
Cząstki owoców podane z wegańskim sosem waniliowym
KOLACJA
Makaron z dynią, papryką, szpinakiem, suszonymi pomidorami i ciecierzycą

Środa 19.09

ŚNIADANIE
Wytrawna gryczanka z pomidorami, papryką, oliwkami i wegańskim pesto
DRUGIE ŚNIADANIE
Wegańskie ciasto owsiano-migdałowe
OBIAD
Kotlety jaglane z ciecierzycą w sosie pomidorowym z kaszą pęczak i sałatką z czerwonej kapusty
PODWIECZOREK
Koktajl z brzoskwini, śliwki, winogrona, arbuza i jabłka
KOLACJA
Sałatka z wędzonym tofu i mango

Czwartek 20.09

ŚNIADANIE
Pudding z tapioki z musem owocowym
DRUGIE ŚNIADANIE
Pasta z zielonego groszku z nasionami słonecznika, maca razowa
OBIAD
Makaron w pesto pietruszkowym z pomidorem i cukinią
PODWIECZOREK
Zupa z boczniaków
KOLACJA
Sałatka na ciepło z brązowym ryżem, fasolką szparagową, kukurydzą i papryką

Piątek 21.09

ŚNIADANIE
Śródziemnomorska sałatka z oliwkami, pomidorami, papryką, ciecierzycą i słonecznikiem
DRUGIE ŚNIADANIE
Smoothie z buraka i malin
OBIAD
Tofu w sosie barbeque z pieczonymi batatami i lekką sałatką
PODWIECZOREK
Waniliowy ryż na mleku z sosem czekoladowym z daktyli i banana
KOLACJA
Paella z warzywami

Sobota 22.09

ŚNIADANIE
Smalec z białej fasoli
DRUGIE ŚNIADANIE
Budyń waniliowy na mleku sojowym
OBIAD
Gulasz warzywny z fasolką szparagową podany z kaszą gryczaną i sałatką z ogórka kiszonego
PODWIECZOREK
Minestrone
KOLACJA
Kremowe kaszotto pomidorowe

Niedziela 23.09

ŚNIADANIE
Hummus z suszonymi pomidorami
DRUGIE ŚNIADANIE
Smoothie bananowo-jagodowe
OBIAD
Kotlety brokułowe podane na puree ziemniaczanym
PODWIECZOREK
Deser jaglany a'la monte
KOLACJA
Krem z białych warzyw z grzankami i pestkami dyni