Menu dieta wege + ryby

Poniedziałek 20.01

ŚNIADANIE: Gryczotto z fasolką szparagową, marchewką, kukurydzą i jarmużem
DRUGIE ŚNIADANIE: Deser jaglany a'la monte
OBIAD:: Chili sin carne podane z kolorowym ryżem jaśminowym
KOLACJA:: Koktajl banan, truskawka, jabłko
KOLACJA: Sałatka makaronowa z mozzarellą, pomidorami i brokułem

Wtorek 21.01

ŚNIADANIE: Owsianka z musem malinowym
DRUGIE ŚNIADANIE: Cheesecake na spodzie z brownie
OBIAD: Morszczuk w sosie cebulowym podany z puree ziemniaczanym i surówką z kiszonej kapusty
PODWIECZOREK: Krem kukurydziany
KOLACJA: Naleśniki z farszem szpinakowym

Środa 22.01

ŚNIADANIE: Pasta z tuńczyka podana z pieczywem żytnim razowym i kiszonym ogórkiem
DRUGIE ŚNIADANIE: Sałatka grecka z serem typu feta
OBIAD: Udon z orientalną potrawką z ciecierzycą
PODWIECZOREK: Pieczona gruszka z serkiem ricotta i granolą
PODWIECZOREK: Fit placki ziemniaczane z sosem pieczarkowym

Czwartek 23.01

ŚNIADANIE: Tapioka z dipem z mango
DRUGIE ŚNIADANIE: Fit ciasto a'la arbuz
OBIAD: Gołąbki z dorszem w sosie pomidorowym podane z ziemniakami
PODWIECZOREK: Koktajl na odporność - marchew, pomarańcza i kurkuma
KOLACJA: Wegetariańska musaka

Piątek 24.01

ŚNIADANIE: Pieczone jajka z suszonymi pomidorami, maca i mix warzyw
DRUGIE ŚNIADANIE: Koszyczki zbożowe z jagodowym serkiem
OBIAD: Pulpety rybne w sosie prowansalskim podane z kaszą pęczak i buraczkami na ciepło
PODWIECZOREK: Pasta z pieczonej marchewki z imbirem, słupki świeżych warzyw
KOLACJA: Sałatka z dzikim ryżem, pomidorkami cherry, kalarepą, endywią i czerwoną fasolą

Sobota 25.01

ŚNIADANIE: Sałatka z rukolą, pomidorem, papryką, awokado i cząstkami pomarańczy
DRUGIE ŚNIADANIE: Chia cup z granatem
OBIAD: Soja w sosie dyniowym podana z makaronem pełnoziarnistym i surówką z kapusty pekińskiej
PODWIECZOREK: Zielony koktajl z kiwi, szpinaku, selera naciowego i ogórka
KOLACJA: Quinoa z zielonym groszkiem, burakiem i pasternakiem

Niedziela 26.01

ŚNIADANIE: Wegańskie muffinki, domowa frużelina wiśniowa
DRUGIE ŚNIADANIE: Krem z gruszki i pietruszki
OBIAD: Tofu w sosie porowym podane z kaszą orkiszową i brukselką
PODWIECZOREK: Ciasteczka owsiane z suszoną morelą
KOLACJA: Sałatka z czarną soczewicą, kalafiorem i oliwkami