Menu dieta optymalna

Poniedziałek 10.12

ŚNIADANIE: Dyniowa owsianka z orzechami
DRUGIE ŚNIADANIE: Włoska zupa ze szpinakiem i ryżem
OBIAD: Makaron w pesto rukolowym podany z sosem warzywnym i indykiem
PODWIECZOREK: Cytrusowy koktajl z ogórkiem, grejpfrutem i pomarańczą
KOLACJA: Gryczane kaszotto chakalaka

Wtorek 11.12

ŚNIADANIE: Sałatka z tuńczykiem, ogórkiem, papryką, suszonymi pomidorami, słonecznikiem i dressingiem
DRUGIE ŚNIADANIE: Wegańskie ciasteczka czekoladowe z fasoli
OBIAD: Kotlety jaglane w sosie pomidorowym z puree ziemniaczanym i sałatką z ogórków konserwowych
PODWIECZOREK: Krem z selera przyprawiony sezamową pastą tahini
KOLACJA: Hummus buraczany, pieczywo pełnoziarniste

Środa 12.12

ŚNIADANIE: Tajski ryż z mango
DRUGIE ŚNIADANIE: Wegański biszkopt ze śliwkami
OBIAD: Kurczak w sosie teriyaki z makaronem sojowym z warzywami
PODWIECZOREK: Smoothie z jarmużem, gruszką, ananasem i bananem
KOLACJA: Zupa kukurydziano-paprykowa z masłem orzechowym

Czwartek 13.12

ŚNIADANIE: Owsianka z domowym solonym karmelem i owocami
DRUGIE ŚNIADANIE: Krem z czerwonej soczewicy i pomidorów
OBIAD: Pieczona sola w sosie śmietanowo-musztardowym podana z puree selerowym
PODWIECZOREK: Ciasteczka muesli z liofilizowanymi owocami
KOLACJA: Pasta z orzechów włoskich i suszonych pomidorów z ciecierzycą podana z pieczywem chrupkim i warzywami

Piątek 14.12

ŚNIADANIE: Pasta z białej fasoli z suszonymi śliwkami podana z pieczywem razowym
DRUGIE ŚNIADANIE: Nasz waniliowy deser belriso
OBIAD: Pasta primavera z kurczakiem
PODWIECZOREK: Krem z cukinii i szpinaku
KOLACJA: Kaszotto grzybowe z zieloną soczewicą, marchewką, porem i słonecznikiem

Sobota 15.12

ŚNIADANIE: Omlet z pieczarkami, serem i pomidorem
DRUGIE ŚNIADANIE: Sałatka cytrusowa z orzechami i dressingiem pomarańczowym
OBIAD: Schab wieprzowy w sosie pomidorowo-paprykowym z masłem orzechowym podany z kolorowym ryżem
PODWIECZOREK: Malinowy deser chia
KOLACJA: Kokosowa zupa tom kha

Niedziela 16.12

ŚNIADANIE: Płatki żytnie na mleku z czekoladą i rodzynkami
DRUGIE ŚNIADANIE: Śródziemnomorska pasta z suszonych pomidorów i pieczonej papryki z bazylią podana z chrupkim pieczywem
OBIAD: Indyk po marokańsku z kaszą kuskus
PODWIECZOREK: Wegański koktajl bounty
KOLACJA: Sałatka brokułowa z kaszą gryczaną, kukurydzą i ogórkiem kiszonym