Menu dieta dr Dąbrowskiej

Poniedziałek 18.03

ŚNIADANIE:  Surówka z czerwonej kapusty z jabłkiem i białą rzodkwią

DRUGIE ŚNIADANIE:  Koktajl z grejpfruta, truskawek i jagód

OBIAD:  Gulasz warzywny

PODWIECZOREK:  Zupa kalafiorowa

KOLACJA: Warzywne słupki pieczone w ziołach prowansalskich. Sos neapolitański

Wtorek 19.03

ŚNIADANIE:  Pasta z pieczonych warzyw podana z łodygami selera naciowego

DRUGIE ŚNIADANIE:  Koktajl marchew, seler, por, papryka, pomidor

OBIAD:  Puree dyniowe. Gołąbki z kapusty włoskiej z ryżem z kalafiora i szpinakiem

PODWIECZOREK:  Krem z brukselki

KOLACJA:  Leczo z cukinii

Środa 20.03

ŚNIADANIE: Surówka z kiszonej kapusty, jabłka, marchewki, pora
DRUGIE ŚNIADANIE:  Koktajl ogórek, jabłko, cytryna, imbir

OBIAD:  Burgery warzywne

Blanszowany brokuł

PODWIECZOREK:  Barszcz ukraiński

KOLACJA:  Kapusta włoska z pomidorami

Czwartek 21.03

ŚNIADANIE:  Sałatka z rukoli, pieczonej cukinii, jabłka, beztłuszczowe pesto z jarmużu i suszonych pomidorów

DRUGIE ŚNIADANIE:  Koktajl dynia, marchew, jabłko

OBIAD:  Sałatka z pieczonej papryki

Pieczona cukinia faszerowana tartymi warzywami

PODWIECZOREK:  Krem z zielonych warzyw

KOLACJA:  Warzywa w pomidorach

Piątek 22.03

ŚNIADANIE:  Kapusta włoska z pomidorkami koktajlowymi. Warzywne słupki

DRUGIE ŚNIADANIE: Koktajl grejpfrut, jabłko, jarmuż, natka pietruszki
OBIAD:  Sałatka z pomidora z ogórkiem kiszonym

Pasztet z selera i marchewki

PODWIECZOREK:  Zupa z dyni i cukinii

KOLACJA:  Sos pomidorowy

Kalafior pieczony w curry

Sobota 23.03

ŚNIADANIE:  Sałatka z papryki, ogórka, pomidora i szpinaku z beztłuszczowym dressingiem bazyliowym

DRUGIE ŚNIADANIE:  Koktajl jabłko, kiwi, pietruszka, seler naciowy

OBIAD:  Surówka z czerwonej kapusty

Puree z selera

PODWIECZOREK:  Krem z pieczonej papryki z pomidorami

KOLACJA:  Cukinia nadziewana szpinakiem

Niedziela 24.03

ŚNIADANIE: Surówka z białej kapusty z ogórkiem kiszonym, pomidorem i cebulką
DRUGIE ŚNIADANIE: Koktajl grejpfrut, jabłko, pomarańcza
OBIAD: Puree z dyni. Papryka faszerowana warzywami
PODWIECZOREK: Zupa krem z brokuła
KOLACJA: Pieczone jabłko, puree z buraka