Menu dieta dr Dąbrowskiej

Poniedziałek 20.01

ŚNIADANIE:  Zakwas buraczany / Surówka z białej kapusty z porem i kalarepą

DRUGIE ŚNIADANIE:  Koktajl z marchwi z dodatkiem imbiru i natki pietruszki

OBIAD:  Cukinia nadziewana warzywami podana z sosem pomidorowym

PODWIECZOREK:  Zupa brokułowo-kalafiorowa

KOLACJA: Pomidory nadziewane rukolą

Wtorek 21.01

ŚNIADANIE: Zakwas buraczany / Surówka z jarmużu, jabłka, marchewki i granatu

DRUGIE ŚNIADANIE:  Mus dyniowy

OBIAD: Pasztet warzywny podany z frytkami warzywnymi

PODWIECZOREK: Zupa kapuściana

KOLACJA:  Pieczone jabłko z cynamonem

Środa 22.01

ŚNIADANIE: Zakwas buraczany / Sałatka z ogórka, pomidora i papryki
DRUGIE ŚNIADANIE:  Koktajl jagodowy z jabłkiem

OBIAD:  Pieczony brokuł podany z puree z marchwi

PODWIECZOREK:  Zupa paprykowo-cukiniowa

KOLACJA:  Szpinak z pomidorami

Czwartek 23.01

ŚNIADANIE:  Zakwas buraczany / Kapusta pekińska z ogórkiem kiszonym, marchewką i rzodkwią

DRUGIE ŚNIADANIE:  Mus malinowo-jabłkowy

OBIAD:  Leczo z dynią

PODWIECZOREK: Krem z zielonych warzyw

KOLACJA:  Pieczony kalafior podany z sosem pomidorowym

Piątek 24.01

ŚNIADANIE:  Zakwas buraczany / Surówka selerowo-jabłkowa

DRUGIE ŚNIADANIE: Koktajl pietruszkowy

OBIAD:  Kotlety warzywne z kiszoną kapustą podane z surówką z ogórkiem i kalarepą

PODWIECZOREK: Zupa wielowarzywna

KOLACJA:  Biała kapusta z koperkiem i pomidorami

Sobota 25.01

ŚNIADANIE: Zakwas buraczany / Kapusta czerwona z selerem naciowym, rzepą i natką pietruszki

DRUGIE ŚNIADANIE:  Mus dyniowo-jagodowy

OBIAD:  Curry z cukinią

PODWIECZOREK:  Krem z dyni

KOLACJA:  Pieczone jabłko podane z musem malinowym

Niedziela 26.01

ŚNIADANIE: Zakwas buraczany / Pasta z pieczonej papryki z selerem podana ze słupkami świeżych warzyw

DRUGIE ŚNIADANIE: Koktajl z ogórka, selera naciowego, jarmużu i jabłka

OBIAD: Jarzyny na ciepło podane z puree z selera

PODWIECZOREK: Zupa kalafiorowa z koperkiem

KOLACJA: Pomidory nadziewane kapustą kiszoną